Ga door naar hoofdcontent
NieuwsRegistratie voor FIG Working Week 2024 geopend

Registratie voor FIG Working Week 2024 geopend

Dinsdag 5 december 2023

De registratie voor de FIG FIG Working Week 2024 is geopend. De FIG Working Week is een tegelijkertijd een internationale conferentie en een feest van innovatie en samenwerking, dat de wereldwijde gemeenschap van landmeetkundige en ruimtelijke professionals verenigt.

De FIG Working Week vindt plaats van 18 tot 24 mei in de bruisende stad Accra, Ghana en wordt georganiseerd door de International Federation of Surveyors (FIG), in samenwerking met de lokale gastheren, het Ghana Institution of Surveyors (GhIS) en de Licensed Surveyors Association of Ghana (LISAG).

FIG is niet zomaar een organisatie; het is het belangrijkste internationale orgaan dat de belangen van landmeters behartigt en het beroep wereldwijd promoot. Als een door de VN erkende niet-gouvernementele organisatie vertegenwoordigt FIG meer dan 120 landen, brengt het de knapste koppen met elkaar in contact en stimuleert het de groei van het landmeetkundige beroep.

Al meer dan een eeuw organiseert de FIG conferenties en is daarmee hét podium om de meest invloedrijke personen binnen de landmeetkundige wereld te ontmoeten. Dat kan ook tijdens de pre-conference evenementen op 18 en 19 mei (waaronder de Young Surveyors Conference) en de Algemene Vergadering van FIG op 19 en 23 mei. Op 24 mei is er ook nog een excursie naar het Nationaal park Kakum en kasteel Cape Coast in Centraal Ghana.

De eigenlijke conferentie is op 20-22 mei. Deze staat in het teken van het klimaat, met het thema “Your World, Our World: Resilient Environment and Sustainable Resource Management for All”.Afrika bevindt zich momenteel op het kritieke pad naar duurzaamheid en daarbij hoort ook het bouwen aan een duurzaam beheer van hulpbronnen voor de planeet. Zo wordt dieper ingegaan op governance, de praktijk in de bosbouw en de winningsindustrie en de rol die landmeters daarin spelen. Daarmee is de conferentie van dit jaar niet zomaar een evenement; het is een oproep tot actie voor alle landmeters en geospatiale professionals.

Jonge landmeters die graag naar de FIG Working Week willen en daar geen middelen voor hebben, kunnen een beurs aanvragen voor hun bezoek. Kijk hier voor meer informatie.Details over de FIG Working Week zijn te vinden in de agenda en op de FIG website.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *