Ga door naar hoofdcontent
NieuwsRotterdam gastheer internationaal 5CC+ evenement
Over open standaard 3D stadsmodellen

Rotterdam gastheer internationaal 5CC+ evenement

Dinsdag 16 mei 2023

Al jaren bouwt de afdeling Basisinformatie van de gemeente Rotterdam (partner van GIN) aan een 3D stadsmodel op basis van open standaarden, de digitale tweeling van de stad. Met de gelijkgestemde steden Helsinki, Hamburg, Singapore, Wenen en Praag komt Rotterdam samen tijdens het 5CC+ evenement. Het doel is om elkaar te inspireren en te leren van elkaars 3D stadsmodellen.

Dit jaar kunnen anderen daarbij zijn, want op donderdag 25 mei komen Rotterdamse en internationale collega’s aan het woord. Het programma staat in het teken van de waarde en het gebruik van 3D geo-informatie. Rotterdam vertelt over hun Digitale Stad en de andere steden nemen je mee in hun ontwikkelingen. Ook wordt ingezoomd op het belang van de verbinding tussen bovengrondse en ondergrondse objectinformatie. Aan het einde van het programma is iedereen geïnspireerd en wordt verder gepraat tijdens de informele lunch.

Aanmelden voor het evenement kan door een mail te sturen naar Wim Zeijlemaker (Stadsbeheer Gemeente Rotterdam). Zie ook de agenda.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *