Ga door naar hoofdcontent
NieuwsStart Praktijkopleiding Assistent landmeter/Geo Inwin Operator Noord-Holland

Start Praktijkopleiding Assistent landmeter/Geo Inwin Operator Noord-Holland

Donderdag 7 juli 2022Afbeelding Start Praktijkopleiding Assistent landmeter/Geo Inwin Operator Noord-Holland

Deze week is de Praktijkopleiding Assistent landmeter/ Geo Inwin Operator in Noord-Holland gestart. De opleiding is door Stichting GEO Innovatie geïnitieerd en zal verzorgd worden door FERVENT Opleidingen. Hiermee wil Stichting GEO Innovatie inspelen op het tekort aan werknemers met specialistische vakkennis op het gebied van inwinnen van geo-data. De groep medewerkers van diverse noordelijke meetbedrijven kijkt met enthousiasme uit naar de opleiding.

De Praktijkopleiding Assistent Landmeter/ Geo Inwin Operator is een praktijkopleiding op MBO niveau met als voornaamste doel de instroom in de branche van GEO-inwinning te bevorderen. Echter de praktijkopleiding richt zich tevens op de doorstroom naar een MBO-4 opleiding als zo ook het verkorten van een vervolgopleiding op MBO-4 niveau.

In de totstandkoming van de opleiding is de input vanuit het bedrijfsleven van groot belang geweest om in te kunnen spelen op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Het bundelen van de expertise heeft geresulteerd in een verkort traject waarmee, er middels een deel theorie in combinatie met het werken in de praktijk, adequaat wordt ingespeeld op het tekort.

De deelnemers zijn inmiddels al werkzaam bij onder andere Fugro, Prisma, MUG, Unihorn en FACTO Geo. Als centrale opleidingslocatie is er gekozen om het theorie gedeelte te verzorgen op de locatie van Unihorn in Medemblik.

Bij deze groep kunnen er nog twee deelnemers aanschuiven. Voor meer informatie over de Stichting GEO Innovatie of de Praktijkopleiding Assistent Landmeter / Geo Inwin Operator kunt u contact opnemen via info@geo-innovatie.com of bellen naar 06 51 70 24 41.

Beeld: Whyframe/Shutterstock

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *