Ga door naar hoofdcontent
NieuwsSummerschool over Smart Cities en mensenrechten

Summerschool over Smart Cities en mensenrechten

Vrijdag 24 juni 2022Afbeelding Summerschool over Smart Cities en mensenrechten

Je ziet het regelmatig voorbij komen: discriminerende algoritmes, AI-techniek die mensen van kleur niet herkent. Het toepassen van nieuwe technologie verloopt niet vlekkeloos. Het werpt de vraag op hoe we smartcitytechnologie op een verantwoorde manier kunnen toepassen. We moeten de mogelijkheden die digitalisering biedt, benutten om deze problemen aan te pakken. Maar wel op een democratische manier.

Young professionals en studenten die deze uitdaging aandurven, kunnen zich gratis (inclusief verblijf en eten en drinken) inschrijven voor de driedaagse summerschool Dilemma’s van de Slimme Stad, van 24 t/m 26 augustus in Living Lab Scheveningen. Hier worden smartcityoplossingen in de praktijk getest, tussen de bewoners en bezoekers van Scheveningen. Als student of young professional ga je met hen in gesprek over de dilemma’s van die slimme oplossingen. Hoe willen we deze nieuwe technologie benutten, onder welke voorwaarden? Hoe versterkt dit onze samenleving en daarmee de stem van de burger? En hoe zet je daarvoor tools in, zoals het Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes (IAMA)?

Je werkt tijdens de summerschool werk je samen in multidisciplinaire teams en bedenk je een vernieuwend concept voor de randvoorwaarden van de digitale transitie. Laat je inspireren door experts van de Provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Living Lab Scheveningen en vele anderen. Ontdek wat mensen bezighoudt en vertaal dat in een concreet product. Het idee dat hét verschil gaat maken in Scheveningen en de rest van Nederland wordt beloond met € 2.000 (€ 500 per persoon).

Beeld: Z. Jacobs/Shutterstock

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *