Ga door naar hoofdcontent
NieuwsSweco Nederland neemt twee architectenbureaus over

Sweco Nederland neemt twee architectenbureaus over

Maandag 16 januari 2023

Sweco Nederland gaat het dienstenportfolio uitbreiden met architectuur en neemt daarvoor twee architectenbureau over: JHK Architecten uit Utrecht en VAN AKEN uit Eindhoven. Op die manier haalt Sweco in één klap ruim zeventig experts op het gebied van architectuur, bouwkunde en aanverwante specialismen in huis.

Sweco zet hiermee ook in Nederland een belangrijke stap in het creëren en bouwen van een architectuurplatform. Naast expertise, netwerk en diensten, voegen de overnames nieuwe invalshoeken en persoonlijkheden toe. “Door architectuur toe te voegen aan ons dienstenportfolio komen we tot nieuwe inzichten en daadwerkelijke vernieuwing”, zegt Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland. “Dit versterkt de positie in de Nederlandse markt als vooraanstaand integraal architecten- en ingenieursadviesbureau.”

VAN AKEN is een full-service (inter)nationaal architectenbureau, waar ruim vijftig mensen werken. Het bureau onderscheidt zich door kennis en ervaring op het gebied van hoogtechnologische, complexe en integrale architectuuropgaves: van complexe high tech projecten (Brainport) en stedenbouwkundige studies tot woningbouw, gezondheidszorg, kantoren en leisure.

JHK Architecten heeft veel ervaring in de publieke sector en de utilitaire bouw. Bij dit bureau werken ruim twintig mensen. JHK realiseerde in de afgelopen jaren o.a. ontwerpen voor Unilever, Philips HTC Eindhoven, Lumière Cinema Maastricht, ASML building 3, Science Campus Leiden, Siemens Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf.

Sweco Belgium

Eerder maakte Sweco Belgium ook al de voorgenomen overname van VK architects+engineers bekend. VK heeft zes kantoren in België, maar ook vijf in Nederland, drie in Luxemburg, twee in Groot Brittannië en een in Vietnam. Daaronder zijn bijvoorbeeld ontwerpbureau Infranea (3D -ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties), architectuur- en ingenieursbureau DENC (logistiek, industrieel en commercieel onroerend goed) en ingenieursbureau One Simulations (CFD -simulaties) in Nederland, alsook de Belgische Looy Group (Logistics Projects) en Exilab (Laboratories en Cleanrooms).

Kijk voor meer informatie op de website van Sweco.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *