Ga door naar hoofdcontent
NieuwsTerugkijken webinar Digital Twin

Terugkijken webinar Digital Twin

Vrijdag 17 december 2021Afbeelding Terugkijken webinar Digital Twin

Digital Twin, een hot topic. Ook Geo-Info-4 staat volledig in het teken van dit onderwerp. Een goede reden dus om de Online GIN Meeting Digital Twin: Meerwaarde?! te organiseren.

Niels van der Vaart is manager innovatie ontwikkeling en portfoliomanagement bij Esri Nederland. Hij ging in gesprek met organisaties die vanuit verschillende perspectieven Digital Twins toepassen in hun werkzaamheden, zoals het Field Lab experiment van onder meer de Politie Nijmegen. Met het Field Lab wordt de toegevoegde waarde van de Digital Twin rondom evenementen onderzocht. Ze ontdekken stap voor stap welke waarde een digital twin heeft bij vergunningen.

Ook ging Niels in gesprek met Freek Boersma van GeoBIM Experts die een Digital Twin project heeft getrokken bij Waterbedrijf Evides.

Een 3D model is geen #DigitalTwin, maar omgekeerd kan een Digital Twin van een leidingnet niet zonder 3D Geodata.

Freek Boersma

Hij vervolgt: “3D is essentieel, dus ook in Geo. Iets wat je bouwt, moet je ook beheren. De Digital Twin is de kroon op het vele werk en dat is precies wat ook Evides Waterbedrijf wil.”

Terugkijken webinar

Nieuwsgierig naar deze gesprekken en projecten over Digital Twin? Of heb je de Online GIN Meeting niet kunnen bijwonen? Geen probleem, je kunt de webinar hieronder terugkijken of ga direct naar ons Youtube kanaal.