Ga door naar hoofdcontent
NieuwsUitvraag kandidaten NCG: Prof Tienstra Onderzoeksprijs 2024

Uitvraag kandidaten NCG: Prof Tienstra Onderzoeksprijs 2024

Zaterdag 9 maart 2024Afbeelding Uitvraag kandidaten NCG: Prof Tienstra Onderzoeksprijs 2024

Wie een geschikte kandidaat kan aangedragen voor de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs kan vóór 25 april 2024 een voordracht indienen bij het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (info@ncgeo.nl).

Een voordracht dient te bestaan uit:

•             gegevens over de kandidaat: naam, adres (privé en werk), werkgever waar het onderzoek is uitgevoerd, beknopte levensloop;

•             een CV van de kandidaat;

•             de overwegingen die geleid hebben om de persoon kandidaat te stellen;

•             een bijlage bestaande uit de publicatie(s) waarin het te beoordelen onderzoek is vastgelegd (bijv. scriptie, rapport, dissertatie, wetenschappelijk artikel).

Wat is het voor een prijs?

Het doel van de tweejaarlijkse Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs is het bevorderen en zichtbaar maken van het onderzoek in Nederland op het terrein van de geo-informatie en de geodesie. De prijs is geen oeuvreprijs. De prijs wordt toegekend aan hen die in Nederland bijzonder verdienstelijk onderzoek op bovengenoemd gebied hebben verricht en bestaat uit een Award en een geldbedrag van € 2.500. Het gaat hierbij ook om gerelateerd maatschappelijk georiënteerd onderzoek, mits vallend binnen het terrein dat door de stichting Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (het NCG) wordt bestreken. De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2024 wordt dit jaar uitgereikt tijdens het NCG-symposium, dat wordt gehouden op 3 juli 2024 op de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft.

Meer informatie