Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVerslag online GIN-meeting

Verslag online GIN-meeting

Vrijdag 18 juni 2021Afbeelding Verslag online GIN-meeting

De online GIN-meeting ‘LoD2- modellen voor heel Nederland beschikbaar’ was een groot interactief succes! De deelnemers hadden veel vragen die de sprekers tijdens het webinar konden behandelen.

3D-toepassingen gaan vaak gepaard met de wens om gebouwen met dakvormen te modelleren. De 3D Geoinformationonderzoeksgroep TU Delft heeft een methode ontwikkeld die volledig automatisch dakvormen (LoD2) reconstrueert uit puntenwolken en BAG-polygonen. Hiermee zijn 3D-modellen gegenereerd voor alle 10 miljoen BAG-panden in Nederland, de eerste nationale open 3D-dataset op dit detailniveau.

3D BAG versie 2

Het webinar telde ongeveer 60 deelnemers en werd gemodereerd door Marien de Bakker van de HAS Hogeschool. Ravi Peters van de TU Delft gaf een uitgebreide toelichting op de ontwikkeling van de 3D BAG versie 2 en Jeroen Rombouts van Eneco deelde de mogelijke toepassing ervan.

Betere voorspellingen

Het LoD2-model gaat betere voorspellingen op het gebied van groene energie opleveren. In het eerste Geo-Info-nummer van 2021 (eind maart) publiceerden we er ook een artikel over.