Ga door naar hoofdcontent
NieuwsVolg het 16e Internationale Symposium over Geospatiale Gezondheid via livestream

Volg het 16e Internationale Symposium over Geospatiale Gezondheid via livestream

Dinsdag 14 november 2023

De Faculteit Geo-Informatiewetenschappen en Aardobservatie (ITC) van de Universiteit Twente is deze week gastheer van het 16e Internationale Symposium over Geospatiale Gezondheid (International Symposium on Geospatial Health), georganiseerd door de International Society for Geospatial Health/GnosisGIS.

Het symposium brengt onderzoekers en gezondheidsprofessionals van over de hele wereld samen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van geospatiaal gezondheidsonderzoek te delen. Daarbij worden diverse deelonderwerpen verkend, zoals nieuwe gegevensbronnen, opkomende technologieën, datagestuurde benaderingen, spatio-temporele methoden en de effecten van klimaatverandering, menselijke activiteiten en interactie tussen dieren op de gezondheid van mens en dier.

Een van de deelnemende partijen is 510 – een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis, waar data en digitale producten worden ontwikkeld om humanitaire hulp effectiever te maken. Op woensdagochtend 15 november zijn de volgende sessies van 501 via de livestream te bekijken:

  • 9:00-10:00 CET: Marc van den Homberg: Geo-Informatie Wetenschap en aardobservatie in volksgezondheid voor mens en dier.
  • 11:00-12:30 CET: Mélanie Droogleever Fortuyn: Naar een beter begrip van cholerarisico’s en het voorspellen van epidemische scenario’s voor anticiperende maatregelen in Kameroen.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *