Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWat vinden jongeren van hun leefomgeving?
Docenten gezocht die meedoen

Wat vinden jongeren van hun leefomgeving?

Woensdag 19 juli 2023

Tijdens de week van 9 tot 13 oktober 2023 gaan leerlingen van 10 tot 14 jaar in heel Nederland gegevens verzamelen over de speelplaatsen en hangplekken in de wijk. Hiermee maken ze kennis met onderwerpen als burgerparticipatie, geodata en leefomgeving.

Deze landelijke actie wordt georganiseerd in het kader van het 150-jarig jubileum van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) en is een initiatief van KNAG, EduGis, Esri Nederland en GIN-partner Het Kadaster.

Door mee te doen aan deze actie kunnen gemeenten of buurtverenigingen jongeren betrekken bij het voor hen leuker én mooier maken van de leefomgeving. De leerlingen ervaren zo niet alleen dat hun inbreng ertoe doet, ze leren ook te werken met Geo-ICT. Het enige wat ze nodig hebben is een werkende mobiele telefoon.

Leerlingen zijn ongeveer 30 minuten bezig met het verzamelen van de data en maximaal 1 uur bezig met het verwerken van de data. Het sluit goed aan op diverse onderdelen van het curriculum en digitale geletterdheid.

De organisatoren zijn nog op zoek naar docenten die willen meewerken aan deze actie. Kijk voor meer informatie en o.a. een docentenhandleiding op de website.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.