Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWelke API verdient goud?

Welke API verdient goud?

Zaterdag 8 juli 2023

Donderdag 23 november 2023 reikt het Kennisplatform API’s een nieuwe Gouden API uit. Daarvoor kan iedereen tot 1 oktober APIs nomineren. Welke API maakt hergebruik van data een fluitje van een cent?

APIs spelen een belangrijke rol in het toegankelijk maken van data van de overheid. Zij zorgen ervoor dat een applicatie automatisch toegang krijgt tot bepaalde informatie en/of functionaliteiten. APIs zijn er in verschillende vormen en (for)maten. De één werkt makkelijker dan de ander.

In het Kennisplatform API’s wisselen ontwikkelaars en beheerders van data en APIs kennis uit en maken gezamenlijke afspraken om tot optimale APIs te komen. Met de uitreiking van de Gouden API zetten zij APIs in de spotlights die uitzonderlijk goed bij de vraag aansluiten. Dit ter inspiratie van iedereen die een rol heeft in digitale dienstverlening bij de overheid; zowel intern als extern.

Nomineer een API

Ken jij een API die tot de verbeelding spreekt? Stuur dan snel jouw nominatie in. Begin november worden de nominaties bekendgemaakt. Daarna kiest een vakjury een winnaar. Dit jaar kijkt de jury in het bijzonder naar de maatschappelijke waarde van de API in het licht van de werkagenda waardengedreven digitaliseren.

Op donderdag 23 november 2023 reikt het Kennisplatform API’s de Gouden API uit op de IBDS Stelseldag in Amersfoort. Meer over de selectiecriteria vind je op de website van het Kennisplatform.

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *