Ga door naar hoofdcontent
NieuwsWinnaar GIN Zomerfotowedstrijd

Winnaar GIN Zomerfotowedstrijd

Dinsdag 1 september 2020Afbeelding Winnaar GIN Zomerfotowedstrijd

Op onze GIN Zomerfotowedstrijd kwamen een aantal mooie beelden binnen, zowel binnen het thema energietransitie als algemeen.

De winnende foto, en daarmee de cover van dit nummer van Geo-Info, is van Jan Beuving. Jan werkt als medewerker geometrische basisregistratie en gegevensanalyse bij de gemeente Rijssen-Holten en licht zijn foto als volgt toe: “Wat een leuk idee, om op deze manier het blad persoonlijker te maken en de lezers er meer mee te betrekken. Energietransitie en Geo, ja wat verstaan we daaronder? Energie door verschillende beweegredenen. Transport, duurzaamheid. Hoe gaan we met onze aarde om? En hoe brengen we dit in beeld en leggen we dit vast in het geo-gebeuren: BGT, BAG , BRK, Omgevingswet etc. Ik, als landmeter/geo-specialist, heb de foto genomen op het zonnepark Zunneweide in Rijssen aan de Keizersdijk, het zonnepark ingemeten voor de BGT.”

Gefeliciteerd Jan, jouw foto prijkt voorop!

Ander mooi beeld kwam van Reinder Storm. Hij fotografeerde kleurrijke ‘Wereldbollen’ op het Paul Krugerplein, in een kleurrijke buurt in Den Haag. “Het symboliseert ook zoiets ongrijpbaars als ‘inclusiviteit’ en is een reminder dat we er, op die unieke, wonderbaarlijke planeet van ons, toch met elkaar het beste van moeten maken.”

Dank voor alle bijdragen! Het staat de lezer vrij de komende tijd beeld te blijven sturen. Wie weet zie je het terug in Geo-Info. Insturen kan naar gi@geo-info.nl.

Kleurrijke wereldbol, Paul Krugerplein Den Haag. Foto: Reinder Storm.