Ga door naar hoofdcontent
Nieuws“Zeer geslaagde bijeenkomst”
Geobuzz 2022

“Zeer geslaagde bijeenkomst”

Dinsdag 28 juni 2022

Midden in de zaal van het Bossche Congrescentrum 1931 staan tientallen stands en praattafels en is het een gezellige drukte. Handen worden geschud, er wordt levendig gediscussieerd. Ondernemers bespreken en demonstreren hun nieuwste producten en diensten. Dit is het hart van de GeoBuzz, het tweedaagse evenement van GIN en GeoBusiness Nederland op 23 en 24 mei 2022.

“Je merkt dat iedereen weer de behoefte had om bij elkaar te komen na twee jaar corona”, zegt Ron Rozema. “In dat opzicht vond ik het een zeer geslaagde bijeenkomst.” Ron is niet alleen voorzitter van GIN en bestuurslid van GeoBusiness Nederland, maar ook directeur van Geo Facto. “De GeoBuzz is echt een netwerkevenement; een handige manier om mensen te spreken bij wie je normaal gesproken individueel langs moet gaan of die je anders niet zo vaak ziet”, zegt hij. “Daarnaast kom je veel collega’s uit het vak tegen. In dat opzicht is er een hoog ons-kent-onsgehalte. Op de beurs staan om nieuwe klanten te scoren werkt dus niet echt, maar het geeft je wel de kans om in een of twee dagen heel veel mensen te ontmoeten. Dat is de grote meerwaarde.”

Zo’n 2.000 bezoekers en 70 exposanten telde de GeoBuzz dit jaar. Op de maandag iets minder en op de dinsdag iets meer. Hoe dat kan? Ron: “Het verraste mij ook, maar het lijkt erop dat dit komt doordat de meeste bezoekers van organisaties uit het publieke domein komen. Mensen die bij of voor de overheid werken, hebben op maandag meestal werkoverleg. De rest van de week kunnen ze wat makkelijker hun eigen tijd indelen. Bovendien hadden we op dinsdag het studentenprogramma, en ook dat trok extra publiek.” Aan de kant van de beursdeelnemers viel de belangstelling wat tegen. “Ik heb een aantal bekende bedrijven zien afhaken: grote partijen die altijd trouw op de vorige edities stonden. Dat is jammer, want je merkt dat er in de markt echt wel behoefte is aan een evenement als dit. Ik wil daarom alle bedrijven oproepen om naar de GeoBuzz te blijven komen.”

Volgend jaar weer? “Ik verwacht van wel. Er waren wat geluiden over een editie komend najaar. Van veel bedrijven hoor ik echter dat één keer per jaar echt genoeg is. Bovendien zijn er in het najaar al veel beurzen. Laten wij die van ons gewoon in het voorjaar blijven houden.”

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *