Ga door naar hoofdcontent
Video'sHAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2024

HAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2024

OrganisatieHAS Hogeschool
Datum1 mei 2024
Duur03:15 minuten
03:15
Afbeelding voor HAS haalt de geowereld binnen tijdens Geo Experience 2024

Bedrijven, studenten en overheden ontmoetten elkaar op donderdag 18 april tijdens de HAS Geo Experience in ‘s-Hertogenbosch.

“Hier komt het allemaal samen. Hier zorgen we voor het vliegwiel van de quadruple helix”, aldus Maurits Dorlandt, inspirator en docent AGIS. Het binnenhalen van het geo-werkveld is volgens hem pure noodzaak: veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe medewerkers en de huidige studenten weten nog niet goed wat er te doen is, wat ze willen en waarom ze het willen. Het lukt HAS Green Academy ook niet langer om de student alleen voor te bereiden op zijn of haar rol in het Geo werkveld. Daarbij hebben wij echt de hulp nodig vanuit het bedrijfsleven aldus Maurits Dorlandt.

Onder de aanwezigen waren meerdere oud HAS-studenten die tegenwoordig werkzaam zijn in de geo-sector. Ook kwamen we tijdens de Geo Experience een aantal partners tegen van Geo-informatie Nederland, die op zoek zijn naar talent. “Wij groeien hard, dus we hebben ook heel snel nieuwe mensen nodig”, zei bijvoorbeeld Jacob Schut van Avineon Tensing tijdens zijn korte presentatie. Wim Bozelie (ITHAX) liet de aanwezigen zien op welke wijze AI het geo werkveld gaat veranderen en schetste de contouren van hoe de AGISSER van 2040 een kaart, met behulp van AI, zou kunnen gaan maken. Via een live verbinding met Brussel liet Kenny Meesters werkzaam aan de University van Tilburg zien op welke wijze het European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations team geo informatie verzamelt voor het coördineren van hulp aan gebieden die getroffen zijn door een ramp. De titel van zijn  presentatie was dan ook: Hoe redt geo-intelligence levens in crisis situaties?

Reacties

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *